En officer den 19 juni 2010

I lördags var jag med om mitt livs roligaste uppdrag. Jag fotograferade en officer som red i kortegen på Kronprinsessans bröllop. Tillsammans med min kollega Linda Sundgren följde jag officer Johan Wennerholm hela dagen, från morgonens första kaffe till sen kväll då en skål utbringades för Kronprinsessan och hennes prins på Livgardet. En känsla av overklighet infann sig då vi kom utanför kasernområdet och förstod varför det var så tyst och lugnt – alla gator var avstängda för biltrafik och alla mäniskar hade antingen flytt stan eller befann sig utmed kortegevägen. Det var så härligt att kunna gå mitt på en vanligtvis hårt trafikerad väg och det var helt tyst runt omkring oss.

Dagen gick åt till mycket förberedelser men också lång väntan tillsammans med Johan. Han hade putsat och fixat med sin utrustning in i minsta detalj och allt såg perfekt ut. Hästarna hade bröllopsskor av silver och hovarna putsades blanka innan avmarsch.

När det väl var dags stod Linda och jag och trängdes med tusentals andra människor, alla glada och förväntansfulla.  Jag hittade ett elskåp att stå på för att få lite bättre sikt. Först skällde jag på en kille som skulle klättra upp där – ett tillfälligt elskåp fullt med varningslappar om att ”keep out” och hålla sig borta. Det såg ju fullkomligt livsfarligt ut stå på det. Sen hjälpte han mig upp när jag insåg att jag inte skulle se nåt..!

Plötsligt började folk längre upp på gatan jubla och jag fixade till sista inställningarna på kameran. Och så gick det på en och en halv minut, sen var allt över. Jag letade lite för länge efter vår hjälte i kortegen – alltså Johan – så jag höll på att missa kronprinsessan. Och till saken hör att jag har sett fram emot det här sen jag plåtade mitt första bröllop för 15år sen..! Och inte talat om för Johan att han inte var mitt huvudobjekt att fotografera idag – för mig var det viktigare att få en bra bild på Kronprinsessan. Men eftersom jag är så plikttrogen och hade ett uppdrag för en tidning som ville ha bilder på en officer så blev mina bilder av Kronprinsessan därefter…! Jag hann inte! Efteråt var jag jättebesviken på mig själv, jag skulle ju kunnat ta en superbra bild på vår officer och ändå hunnit med att få bilderna på Victoria & Daniel. Men men, det hände alldeles för snabbt och jag var inte alls beredd….! De skulle rida såååååå himla långsamt hade vi ju hört.

Jag är otroligt glad att ha fått ta del av denna historiska händelse och varit med lite bakom kulisserna. Efter kortegen var vi tillbaka på kasernen och drack ett glas champagne med Johan och skålade för brudparet. Sen hem till tv´n. Efter 15 timmars fotografering var jag så trött att jag knappt kunde hålla mig vaken men satt ändå uppe och tittade på tv hur allt hade varit.  Så vackert och spännande!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Stort grattis till vår Kronprinsessa och hennes Prins Daniel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: